ACNE/ACNELITTEKENS

Acne kan verwijderd worden door een medische reiniging. De huidtherapeute maakt een indicatie van de hardnekkigheid en oorzaak van de acne, om deze vervolgens te behandelen met een oppervlakte of diepe medische peeling. Dit gebeurt eventueel in combinatie met de Elos-behandeling, waarmee de terugkerende acnebacterie wordt gereduceerd.

Acne

Acne is een veelvoorkomend, vervelend huidprobleem waarbij de talgklieren verstopt en/of ontstoken raken. Er bestaan verschillende vormen acne. Je kunt er last van hebben op het gezicht (vulgaris) maar ook elders op het lichaam of in de lichaamsplooien (ectopica/ Hidradenitis suppurativa). Acne komt het meest voor bij jongeren rond de puberteit maar er bestaan ook vormen die ontstaan op latere leeftijd (acne tarda). Een hele heftige vorm van acne (conglobata) kan zorgen voor diepe littekens, welke wij met lasertechnieken kunnen  behandelen. Bijna iedereen heeft wel eens een lichte vorm van acne gehad en kan zich goed voorstellen hoe cosmetisch storend het is.

Acnelittekens

Acnelittekens kunnen bij elke vorm van acne ontstaan, maar met name na het doormaken van een ernstige vorm (conglobata). Typerende acnelittekens zijn diepe putjes, die vooral in het gezicht als cosmetisch storend worden ervaren. Littekens verdwijnen nooit helemaal uit zichzelf. Acnelittekens, rode vlekjes en donkere plekken die zijn ontstaan na acne, kunnen aangepakt worden met een medische laser, namelijk de eMatrix. De laser maakt kleine impacten in de huid die worden opgevuld met nieuw huidweefsel. Acnelittekens worden zo vanuit de bodem opgevuld en worden veel minder zichtbaar of verdwijnen zelfs. Ook zullen de rode vlekken en pigmentplekjes vervagen. Littekens van acne (aan de oppervlakte en/of diepere huidlagen) worden onzichtbaar met behulp van de e-Matrix en medische peeling.

Menu