PHI-ION PLASMA

Ooglidcorrectie, kraaienpootjes, rimpels, neus / lippenplooi en lijntjes rondom de mond

 • Non-invasief, dit houdt in: zonder snijden, hechten, narcose en ontsierende littekens
 • Snelle genezing
 • Geen littekens en geen bloeduitstortingen
 • Direct zichtbaar resultaat
Wat is plasma?
Wat zijn Fibroblasten?
Resultaat
Contra-indicaties
Wat is plasma?

Plasma is een dominante gasvormige stof. Plasma bestaat uit geïoniseerde deeltjes (atomen, moleculen, elektronen) die elektrisch positief en negatief geladen zijn. Dit is een natuurkundig proces en kan op verschillende manieren bij huid- en verouderingsproblemen toegepast worden. Zonder direct contact met de huid, ontstaat er een kleine boogje geladen plasma, een klein plasma-flitsje, die de huid puntsgewijs aanraakt, dit ‘flitsje’ dringt vervolgens door in de huid.

Een behandeling bestaat uit een serie van deze aanrakingen, waardoor er met veel precisie gewerkt kan worden op bepaalde probleemzones. De huidvezels trekken direct samen als reactie op deze aanraking. Zo ontstaat er een liftend effect zonder diepe en agressieve werking op de huid en littekenvorming. Dit werkt op de fibroblasten waardoor de huid direct krimpt en zorgt voor een verstevigend effect en voor een snelle en litteken loze genezing.

De behandeling is gebaseerd op sublimatie (verdamping) van de bovenste huidlaag (epidermis). Doordat de opperhuid als het ware ‘verdampt, ontstaat er een klein bruin stipje (dots), een zogenaamde thermische reactie. De pen raakt de huid dus niet aan en de huid blijft gesloten. Er is dus geen open wond, wat het risico vermindert op bijwerkingen zoals, infecties en littekens. Het genezingsproces van 7 dagen is dan ook aanzienlijk korter dan bij een traditionele ooglifting. Als voorbereiding word gebruik gemaakt van een verdovende crème. De behandeling zelf duurt ongeveer 20 minuten en word afgesloten met een After Treatment Mask.

Plasma zorgt voor direct liftend -en verjongend effect en heeft ook een positief effect op lange termijn. De behandeling met plasma zorgt indirect voor stimulatie op de diepere huidlagen. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd. Door dit effect op het bindweefsel zullen de behandelde zones een extra boost krijgen in hun stevigheid en volume.

Wat zijn Fibroblasten?

De belangrijkste functie van fibroblasten is de aanmaak van collageen. Naarmate je ouder wordt neemt niet alleen het aantal fibroblasten af, maar worden ze ook minder actief. Simpel gezegd betekent dit: het ondersteunende weefsel wordt minder stevig, met huidverslapping als gevolg.

Resultaat

Hoe lang het resultaat zichtbaar blijft hangt helemaal van de huid en de mimiek af. Rimpels door mimiek (frons/voorhoofd) zullen eerder weer zichtbaar zijn, dan rimpels door huidverslapping. Het effect is langdurig. Na 1 behandeling is het resultaat zeer goed zichtbaar. Daarnaast heeft de behandeling ook nog een doorwerkend effect. Omdat de fibroblasten geactiveerd zijn en dus ook weer collageen aanmaken, werkt dit nog 6-8 weken door in de huid en is het optimale resultaat dan ook pas zichtbaar. Aangeraden wordt de huid hier in de toekomst in te blijven activeren en de collageen aanmaak te stimuleren. Dit kan door middel van microneedling.
De behandelde huid kan zwelling vertonen die gemiddeld twee dagen kan duren. Ook ontstaat er na de behandeling “crusting” van de huid, minuscule korstjes. Deze korstjes verdwijnen binnen 7 dagen. De Phi-Ion behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Bij extreem overhangende huid zal verwezen worden naar een plastisch chirurg voor de traditionele ooglid-lifting. Dit wordt vooraf in de intake besproken.

Contra-indicaties
 • Zwangerschap
 • Actieve herpes
 • Actieve acné
 • Tijdens gebruik van een antibiotica kuur Fillers
 • Bij een afwijking van de oogspieren
 • Vochtzakjes onder de ogen, dit is een afwijking van het lymfesysteem
 • Pacemaker
 • Diabetes, in overleg
 • Keloïd ( littekenvorming bij genezing )
 • Huidkanker
Phi-Ion Microneedling
Menu